martes, 11 de junio de 2019

16. CINEMA FANTÀSTIC



Big Fish

Com una xarxa entreteixida d'històries reals i exagerades, Big Fish és la història d'Edward Bloom i aquells que l'estimen. Tot i que no sempre creu tot el que diu, per Edward el relat ho és tot.

Edward passa el dia llegint l'Enciclopèdia Mundial, perquè és un nen de vuit anys confinat en un llit a causa d'un creixement sobrenatural. Es fixa en un article sobre els peixos grans, en què aprèn que si els peixos grans es guarden en una peixera petita es quedarien petits. Amb més espai, el peix pot doblegar, triplicar o quadruplicar la seva grandària.

Deu anys més tard, després de convertir-se en el jove més popular d'Ashton, Carolina del Sud, s'adona que, com els grans peixos, per créixer, ha d'abandonar la seva llar i explorar el món. Com confessa al seu nou amic Karl el Gegant, O creus que aquest poble és massa petit per a tu? Bé, és massa petit per a un home de la meva ambició. Estimo cada metre quadrat d'ell. Però puc sentir com els seus límits hi ha sobre la meva. La vida d'un home sol pot créixer fins a cert punt en un lloc com aquest.

I llavors, comença un viatge mític i increïble.


Amélie
Amélie no és una noia com les altres. Ha vist el seu peix de colors lliscar cap a les clavegueres, a la seva mare morir a la plaça de Notre-Dame i al seu pare dedicar tot el seu afecte a un gnom de jardí. Va créixer i es va convertir en cambrera en un bar de Montmartre la propietària és una antiga genet circense. La vida d'Amélie és senzilla: li agrada tirar pedres al Sena, observar la gent i deixar volar la seva imaginació. 

Tot d'una, als seus vint-i-anys, Amélie descobreix el seu objectiu a la vida: arreglar la vida dels altres. Inventa tota classe d'estratègies per intervenir, sense que s'adonin, en l'existència de diverses persones del seu entorn. Entre elles està la seva portera que passa els dies bevent vi de Porto; Georgette; una estanquera hipocondríaca; o el "home de vidre", un veí que només veu el món a través de la reproducció d'un quadre de Renoir. La missió d'Amélie es veu trastocada per l'arribada d'un noi estrany i molt peculiar: Nino Quincampoix. Té dos treballs: de fantasma en un túnel del terror i un altre en un sex-shop. Col·lecciona les fotos abandonades en els fotomatons i busca desesperadament identificar l'home que apareix en una d'elles una vegada i una altra.

No obstant això, aquesta recerca es veu interrompuda per la seva trobada amb Amélie. A ella li fascina, però prefereix jugar a fet i amagar amb ell abans que descobrir-se de veritat.

COMPARACIÓ ENTRE BIG FISH I AMÉLIE

Ens trobem amb dues pel·lícules de temàtica fantàstica, caracteritzades les dues per tindre els seu toc irreal amb la realitat i cautivar als espectadors per les seves interessants històries. Les dues utilitzen colors com el groc, el verd, el blau, i el taronja que fan cridar l’atenció de cada una de les persones que està mirant la pel·lícula i interessar-se en ella.
                                                          Primer pla




No hay comentarios:

Publicar un comentario