viernes, 8 de febrero de 2019

13. PRODUCCIÓ CINEMATOGRÀFICA


Director: és el principal responsable de la pel·lícula, de les decisions creatives, també de les actuacions de la pel·lícula.

Productor: contracta a l'equip.

Guionista: crea el guió de la pel·lícula.

Director de producció: gestiona el pressupost de producció i la programació de producción. Hi han 4 tipus de preparació  (la creativa, la finançera, la administrativa i la física).

Cap de localitzacions: troba i gestiona les localitzacions cinematogràfiques. També encarregat de sol·licitar el permís.

Dissenyador de producció: crea la concepció visual de la pel·lícula en col·laboració amb el director d'art.

Director de càsting: la seva feina és exclusivament la recerca dels personatges donant diferents opcions al director, qui prendrà la decisió final.

Director de repartiment: busca actors per omplir les parts del guió. Això normalment requereix que els actors facin un càsting.

Director de fotografía: és el cinematògrafic que supervisa la fotografia de tota la pel·lícula.

Tècnic de so: és el cap del departament de so durant la fase de producció del rodatge. Treballen amb l'operador de boom, amb el director, director de so, director de fotografia, i amb l'assistent de direcció.

Director de so per audiografía: crea la concepció auditiva de la pel·lícula, treballant amb el supervisor de l’edició de so.

Secretària de rodatge: durant el rodatge escriu notes molt específiques de cada escena de manera que pugui tornar a mirar-les durant una escena posterior per comprovar que tots els detalls són correctes.

Compositor: crea música nova per a la pel·lícula.

Estilista: treballa en col·laboració amb el dissenyador de vestuari, a més de crear certa imatge per a cada personatge.

Maquillador: persona encargada de maquillar als actors i d'efectuar-los qualsevol caracterització segons sigui el cas.

Maquillador d'efectes especials: és un professional del maquillatge que té experiència en combinar el maquillatge amb els efectes especials, com detonadors (petits dispositius explosius, que en esclatar, simulen l'efecte d’una bala, una ferida punxant o una petita explosió).

Modista: col·labora amb l’estilista en la confecció del vestuari.

Peluqueria: persona encarregada de pentinar i tenyir als actors, per la composició dels seus personatges.

Coreògraf: crea i coordina el moviment i la dansa - típicament per als musicals. Algunes pel·lícules també necessiten un coreògraf de combat.

Actors: persona que interpreta una acció, ja sigui mitjançant improvisació o basant-se en textos.

Especialista: és qui realitza perillosos trucs, sovint com a professió, els quals són usats generalment en el cinema o la televisió.

Mestre d’armes: cap dels especialistes. Organitza i coordina els actors amb els especialistes. Té un gran pes en l'elecció de la posició de la càmera per als plànols que representen risc per als especialistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario