viernes, 28 de septiembre de 2018

1.L'ULL

- L'ull és un òrgan del sentit de vista. Ha evolucionat amb la finalitat de detectar la llum. Està compost d'un sistema sensible als canvis de llum i és capaç de transformar-los en impulsos neuronals. Existeixen diferents tipus d'òrgans detectors de la llum, segons la seva sensibilitat. 

La funció de l'ull
- L'ull ens permet percebre la forma, distància, posició, mida, color de tots els objectes i éssers que ens envolten i captar els estímuls lluminosos que trobem en l'ambient. 

- Els raigs de llum entren a través de la còrnia, la pupil·la i les lents. Aquests raigs passen per un vidre, una substància gelatinosa i transparent del mig de l'ull. Els raigs s'enfoquen en la retina, un teixit sensible a la llum que té al fons de l'ull. La màcula és una petita zona al centre de la retina que ens permet veure detalls de les coses que veiem. La zona de la retina que envolta la màcula ens dóna la visió perifèrica o lateral i la retina converteix els senyals de llum que són enviades pel nervi òptic al cervell.



Parts de l'ull i la seva funció


- La pupil·la o nineta, és la part fosca de l'ull i determina la quantitat de llum que pot passar.


L'iris és la part acolorida, és el que fa que la pupil·la es tanca o s'obri.

- El cristal·lí és com una lent per on entra la imatge.

- La retina és una membrana formada per cèl·lules nervioses que recull la imatge i la transmet al nervi òptic, que l'envia al cervell.




No hay comentarios:

Publicar un comentario